Hans Tobel facebook
Hans Tobel twitter
Hans Tobel Linkedin
HANS TOBEL
Hij studeerde dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Bijna vijftien jaar werkte hij als dwarsfluitdocent aan de muziekscholen van Gouda en 's-Gravenzande. Ondertussen volgde hij in deeltijd een studie schoolmuziek, waarna hij aan het werk ging als muziekdocent. Inmiddels is hij al ruim tien jaar verbonden aan het  Floracollege in Naaldwijk.

Daar richtte hij in 2005 een speciale musicalklas op, waarvoor alle leerlingen van de school kunnen auditeren. Ieder jaar maakt hij met deze groep een grote avondvullende productie die in diverse grotere theaters te zien is.
Daarnaast maakt hij met sommige losse klassen kleine muziektheaterproducties. Alle tekst en muziek hiervoor schrijft hij zelf.

Sinds 2006 is hij mentor en coŲrdinator van de speciale kunst- en cultuurklassen van zijn school, waartoe hij het initiatief heeft genomen.

Naast musicals componeert hij ook met name kamermuziek. Enkele van zijn composities zijn uitgegeven in Amerika bij Alea Publishing

Opleiding:
VWO
Conservatorium DM en UM (Dwarsfluit)
HBO-Schoolmuziek

Werk:
Docent dwarsfluit
Docent muziek vmbo
Dirigent
Componist/arrangeur

Musicalproducties:
- Hannie (2005)
- Robi (2006)
- Liefde maakt Blind (2007)
- Albert Haring (2008)
- TRUT! (2009)
- Groeten uit Groot LyriŽ
  (2010)
- Dubbelleven (2011)
- De Klok (2011)
TOBRA Musicals is een kleine uitgeverij van jeugdmusicals. De musicals woren geschreven door Hans Tobel, fluitist, dirigent en muziekleraar. Verreweg de meeste musicals heeft hij speciaal geschreven voor de musicalklas of van de kunstklassen van zijn school. Met de leerlingen van die klassen brengt hij deze musicals ook allemaal succesvol in productie.

De musicals van TOBRA Musicals worden gespeeld door basisscholen en scholen voor middelbaar of hoger onderwijs, maar ook door toneel- enmusicalverenigingen in Nederland en BelgiŽ.
TOBRA MUSICALS
Schoolmusicals en musicals voor de jeugd